AZ TUZLU OTLU LAVAŞ:İnek keçi sütü karışımından yapılan az tuzlu otlu peynir Diyarbakır Karacadağ bölgesinin yaylalarında yabani olarak yetişen çoban otu ile hazırlanır. Bu otlar aynı zamanda peynirin besin değerini arttırır. Diyarbakır ve çevre yörelere yayılan bu peynir türü,. Peynire aroma kazandırmak, besin değerini arttırmak ve uzun süre saklanabilen güvenli bir gıda maddesi yapmak için katılan bu otlar, Yapımında kullanılan faydalı bitkiler bu peynire tat, aroma, besin değeri ve muhafaza kolaylığı açısından üstünlük kazandırır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.