Kaju, genel anlamda kuruyemiş olarak tüketilen, sakız ağacıgiller familyasına ait, Brezilya’da ortaya çıkıp kaju ağacından elde edilen, genellikle sıcak iklimlerde yetişen ve besin değeri oldukça yüksek bir tohumdur. Kaju ağacından elde edilen ve böbrek şeklinde olan kaju tohumu, kuruyemiş olarak tüketilmesinin yanında yemeklere de eklenebilir
Kaju selenyum, protein, polifenol ve antioksidan gibi bileşikle içerir. İçerdiği vitamin, mineral ve antioksidanlar ile kaju kalp sağlığını korur, kan şekerini dengelemeye yardım eder, bilişsel sağlığı destekler, kilo vermeye yardım eder ve kemik sağlığını güçlendirir. Kaju cilt sağlığının korunması ve depresyonu hafifletmesi gibi faydalara da sahiptir.
Kajunun faydaları şunlardır:
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.