Kaju meyvesi, tropikal iklimlerde yetişmekte olup sakız ağacıgiller ailesindendir. Portekizliler tarafından Dünya’ya tanıtılmıştır. Günümüzde Hindistan, Afrika ve Brezilya’da yetiştirilmektedir. Kajunun çok pahalı olmasının nedenlerinden biri çok az yerde yetişiyor olması ikincisi de toplanıp ayıklanması esnasında çok fazla işgücünün kullanılmasıdır. Kaju elmaları toplanıp sap kısımları ayıklandıktan sonra, kabuklarından ayrılmadan temizlenerek kabuklu kaju fıstığı elde edilmektedir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.