Peynir kalıpları belli müddet kuru tuzlamaya tabi tutulduktan
sonra, toprak küplere veya plâstik bidonlara sıkıca
basılmaktadır. Basma işleminde peynir kalıpları arasına
cacıklar veya ufalanmış peynir konarak boşluk kalmamasına
dikkat edilmektedir. Sıkı doldurulmuş plâstik kaplar, ağzı
genellikle üzüm veya bağa yaprağı adı verilen yapraklarla
kapatıldıktan sonra ters çevrilerek toprağa gömülmektedir.
Burada peynirler en az 3 ay olmak üzere 7 aya kadar
olgunlaştırılmaktadır. Bu daha ziyade tüketicinin isteğine
bağlıdır. Olgunlaşmasını tamamlamış peynirler artık tüketime hazırdır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.